blogi islanninlammaskoiranarttu Nattan elämästä!

Täältä voit lueskella Nattan uusimpia kuulumisia.

maanantai 27. syyskuuta 2010

mätsäriä, agilitya sun muuta syysiloa

Käytiin mätsärissä treenailemassa sunnuntaina ja oli kyllä aika kiemurtelua koko päivä. Pentuja oli paljon ja odottelua siis riitti. Alkukehästä Natta onnistui saamaan punaisen nauhan, mutta ryhmäkehässä edes kävely ei oikeen sujunut ilman häsläystä.

Eilen maanantaina oltiin ekalla syksyn agilityn hallitreenikerralla Purina-areenalla. Halli oli oikein kiva ja ohjaaja hyvä. Aloitettiin ihan alusta alkeiskurssilta kun ei oikeen taidot kuitenkaan edenneisiin vielä riitä (joitain esteitä vielä käymättä kuten keinu). Kurssin ohjaaja kouluttaa alkeisryhmiä myös HAU:lla, joten perinpohjaista opetusta on uskoakseni luvassa. Hypytkin aloitettiin treenaamaan kahdella perättäisellä aidalla ja "ponnistusaluemerkillä", jotta koira oppii ponnistamaan oikein ja lukemaan itse esteitä oikein. Natan kanssa tietysti mentiin vain maassa olevilla putken puolikkailla, pentua kun ei voi vielä hypyttää. Palkintokuppi tuli ihan uutena asiana ja sekoitti kyllä Natan totaalisesti. Onnistuneen putken suorittamisen jälkeen neiti kokeili noin 5 kertaa omatoimisesti täysillä putkea juosten joskos kippoon tulisi aina uusi kun sen kerran suorittaa. Valitettavasti kupista saa namin vain kun tekee esteen käskystä :D. Sen asian sisäistäminen on vielä pikkasen kesken... Muutenkin tuntuu, että Natan kaltaisen superitsenäisen pennun kanssa olisi kiva vahvistaa itse palkkaamista, vaikka onhan kupillakin tarkoituksensa juuri radan lukemisen oppimisen ja irtoamisen kannalta. Natta vaan irtoaa vähän liiankin tehokkaasti... No kohti hallitumpia suorituksia! Intoa ja vauhtia typyltä jo löytyy.

Huomenna aloitetaan myös toko-treenailut ryhmässä. Innolla odotetaan sitäkin :)

2 kommenttia:

  1. Jes, mätsiä, agia ja tokoa! Oottepa olleet menossa ja se on hieno juttu. Ticolle agissa oli ehdottomia lemppareita putki, puomi ja A. Tico meni kontakteille helposti kun tiesi, että niissä saa namia ;)

    VastaaPoista
  2. Joo kontaktit taitaa olla aika namiautomaatteja :P Niiden varsinainen treenaus on meillä vielä edessä, mutta tarkoituksena on treenata alastulo niin, että palkan saa siitä, että etujalat on maassa ja takajalat puomilla ja epäilemättä tulee vaatimaan noin triljoona toistoa ja yhtä monta namia :D. Jospa saisi aikaiseksi myös opetettua tuon kosketusalustan käytön, saas nähdä...

    VastaaPoista